Diyet Yemekleri, Kaloriler-Besin Değerleri

Portakallı Zencefilli Kek

Kış geldiğine göre, mutfaklarımızın buram buram zencefil ve portakal kokma zamanı gelmiş demektir.❄️🍊
Üstelik bu harika ikili bir de sağlıklı bir kekte buluşursa, sonuç mükemmel olacak demektir.🤤 Sözü daha fazla uzatmadan, sizi @mutfaktayusufvar eşliğinde portakallı zencefilli kekin tarifine davet ediyoruz!

zencefilli-portakallı-kek-tarifi

PORTAKALLI ZENCEFİLLİ KEK
🏷 Öğün: Ara Öğün
🔪 Hazırlama Süresi: 15 dakika
⏳ Pişirme Süresi: 45 dakika
🍴 Servis: 12 dilim
📣 Kaç kalori: 110 kcal (1 dilim)
———•———
📝 Malzemeler
⭐️ 1,5 su bardağı tam buğday unu
⭐️ 1 paket kabartma tozu
⭐️ 1 adet portakal kabuğu rendesi
⭐️ 1 tatlı kaşığı taze zencefil rendesi
⭐️ 3 yemek kaşığı bitter damla çikolata
⭐️ 2 adet yumurta
⭐️ 1/2 su bardağı light süt
⭐️ 1/2 su bardağı taze portakal suyu
⭐️ 2 yemek kaşığı katı Hindistan cevizi yağı
⭐️ 6 adet etli iri hurma
⭐️ 1 çay kaşığı vanilya özü
———•———
▶️ Hazırlanışı
1- Tam buğday ununu, kabartma tozunu, portakal kabuğu rendesini, taze zencefil rendesini ve bitter damla çikolatayı derin bir kapta iyice karıştırın.
2- Yumurtaları, sütü, portakal suyunu, Hindistan cevizi yağını, çekirdeklerini çıkardığınız hurmaları ve vanilya özünü hep birlikte pürüzsüz oluncaya dek blenderdan geçirin.
3- Ardından kuru malzeme karışımına ekleyin, spatula yardımı ile birbirine iyice yedirin.
4- Yağlı kâğıt serdiğiniz baton kek kalıbına hamurunuzu aktarın. Üzerine de arzuya göre portakal kabuğu rendesi gezdirin. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 45 dakika pişirin.
5- Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.

✨Afiyet olsun!👨🏻‍🍳

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir