Blog

Glutensiz Zeytinli Ketojenik Ekmek Tarifi

Yumurta, süt ve maya kullanılmadı, birbirinden sağlıklı ve lezzetli unlar ile harmanlandı, zeytin ve zeytinyağından aromasını aldı ve ortaya nefis bir ketojenik ekmek çıktı!🤤

@mutfaktayusufvar ‘ın bizim için özel geliştirdiği yepyeni tarif için sizi heyecanla aşağıya davet ediyoruz!

Glutensiz Zeytinli Ketojenik Ekmek 

🏷 Öğün: Ana Öğün

🔪 Hazırlama Süresi: 10 dakika

⏳ Pişirme Süresi: 40 dakika

🍴 Servis: 12 dilim

📣 Kaç kalori: 85 kcal (1 dilim)

🛠Araç Gereç: 8×20 cm baton kek kalıbı – Fırın

 

📝 Malzemeler

Kurular:

⭐️ 2 su bardağı badem unu

⭐️ 4 yemek kaşığı Hindistan cevizi unu

⭐️ 2 yemek kaşığı keten tohumu unu

⭐️ 1 çay kaşığı öğütülmüş kaya tuzu

⭐️ 1 paket kabartma tozu

Yaşlar:

⭐️ 20 adet çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin

⭐️ 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

⭐️ 1 yemek kaşığı elma sirkesi

⭐️ 3/4 su bardağı ılık su

glutensiz-zeytinli-ketojenik-ekmek-tarifi

▶️ Hazırlanışı

1- Kuru malzemeleri derin bir kabın içinde karıştırıyoruz. İçine zeytinleri atıyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.

2- Ardından sızma zeytinyağını, elma sirkesini ve ılık suyu kuru malzeme karışımına ekliyoruz ve ellerimizle yoğuruyoruz. Hamura somun ekmek şekli veriyoruz.

3- Yağlı kâğıt serdiğimiz kek kalıbımıza hamuru aktarıyoruz ve önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 40 dakika pişiriyoruz.

4- Soğuduktan sonra dilimleyerek servis ediyoruz.

(Not: İçinde yumurta veya yoğurt olmadığı için ekmeğimiz kolay dağılabilir. Dilimledikten sonra çok fazla hareket ettirmemekte fayda olacaktır.)

Afiyet olsun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir