Diyet Yemekleri, Sağlıklı Beslen, Son Yazılar

Glutensiz Zeytinli Ketojenik Ekmek Tarifi

Yumurta, süt ve maya kullanılmadı, birbirinden sağlıklı ve lezzetli unlar ile harmanlandı, zeytin ve zeytinyağından aromasını aldı ve ortaya nefis bir ketojenik ekmek çıktı!🤤

@mutfaktayusufvar ‘ın bizim için özel geliştirdiği yepyeni tarif için sizi heyecanla aşağıya davet ediyoruz!

Glutensiz Zeytinli Ketojenik Ekmek 

🏷 Öğün: Ana Öğün

🔪 Hazırlama Süresi: 10 dakika

⏳ Pişirme Süresi: 40 dakika

🍴 Servis: 12 dilim

📣 Kaç kalori: 85 kcal (1 dilim)

🛠Araç Gereç: 8×20 cm baton kek kalıbı – Fırın

 

📝 Malzemeler

Kurular:

⭐️ 2 su bardağı badem unu

⭐️ 4 yemek kaşığı Hindistan cevizi unu

⭐️ 2 yemek kaşığı keten tohumu unu

⭐️ 1 çay kaşığı öğütülmüş kaya tuzu

⭐️ 1 paket kabartma tozu

Yaşlar:

⭐️ 20 adet çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin

⭐️ 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

⭐️ 1 yemek kaşığı elma sirkesi

⭐️ 3/4 su bardağı ılık su

glutensiz-zeytinli-ketojenik-ekmek-tarifi

▶️ Hazırlanışı

1- Kuru malzemeleri derin bir kabın içinde karıştırıyoruz. İçine zeytinleri atıyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.

2- Ardından sızma zeytinyağını, elma sirkesini ve ılık suyu kuru malzeme karışımına ekliyoruz ve ellerimizle yoğuruyoruz. Hamura somun ekmek şekli veriyoruz.

3- Yağlı kâğıt serdiğimiz kek kalıbımıza hamuru aktarıyoruz ve önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 40 dakika pişiriyoruz.

4- Soğuduktan sonra dilimleyerek servis ediyoruz.

(Not: İçinde yumurta veya yoğurt olmadığı için ekmeğimiz kolay dağılabilir. Dilimledikten sonra çok fazla hareket ettirmemekte fayda olacaktır.)

Afiyet olsun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir